Apa alcalina si dieta

Apa si dieta alcalina – secretul unei slabiri miraculoase

 

 

Suferiti de vreuna din urmatoarele afectiuni ?

 

Sensibilitati la mancaruri

● alergii

Tulburari digestive

● sindromul intestinelor iritabile (IBS), balonare, constipatie, diaree, dureri de inima, flatulenta

Conditiile pielii

● eczema, psoriazis, urticarii, piele uscata

Disfunctii ale sistemului nervos

● stress, anxietate, somnolenta, migrene, iritabilitate, depresie, palpitatii ale inimii

Probleme respiratorii

● astm, infectia sinusurilor, rinita alergica, actiuni si influente ale racelii

Dureri musculare si articulare

● ranirea muschilor, crampe musculare, dureri de mijloc, artrita

Disfunctii imune

● oboseala cronica, infectii repetate, conditii autoimune

 

Atunci inseamna ca aveti probleme de la o dieta dezechilibrata, bogata in alimente acide.

 

Sursa: filtre apa / filtru apa


Starea de bine este un echilibru intre nivelul acid si nivelul alcalin.

Nivelurile ridicate de acid in organism ne face sa devenim vulnerabili la o serie de afectiuni, de la artrita, astm, alergii si migrene pana la hipertensiune arteriala, oboseala cronica, excesul in greutate si imbatranirea prematura.

Lumea adopta o dieta "Vestica", bogata in grasimi si carne si saraca in fibre.

O dieta care include predominat carne, produse lactate, cereale prelucrate si zahar, produce niveluri ridicate de acid in organism. S-a demonstrat ca aciditatea determina aparitia multor boli.


Apa alcalina ionizata ajuta la echilibrarea PH-ului organismului si reduce aciditatea.

La aceasta dieta vestica bogata in alimente procesate se adauga apa de la robinet sau chiar apa imbuteliata care este procesata si tratata chimic.


Ionizarea este tehnologia care restructureaza moleculele apei si o readuce la starea naturala alcalinizata antioxidanta.

Consumul de la 4 la 6 pahare de apa alcalina pe zi este o cale rapida de neutralizare a toxinelor si aciditatii din corp si de restaurare a alcalinitatii. Apa alcalina va ajuta corpul dvs. sa combata bolile de inima, infarcturile, disfunctiile imune, etc.

 

Dieta alcalina este ideala pentru persoanele carora le place sa manance mult, pentru ca nu pune accentul pe cantitate, ci pe echilibrul dintre alimentele alcalinizate, care trebuie consumate in proportie de 75%, si cele acide, care trebuie sa reprezinte restul de 25%.
Nu uitati! Un lucru foarte important in aceasta dieta este consumul de apa cu un PH cat mai mare. Puteti achizitiona pentru acasa un aparat care filtreaza si ionizeaza apa, marindu-i PH-ul. Dieta alcalina asociata cu apa alcalina ionizata reprezinta de fapt un regim de viata sanatos.
 Pentru aceasta insa, trebuie sa stim alimentele acide si alimentele alcaline.


Sursa: filtre apa / filtru apa

 

Va prezentam mai jos un tabel care contine aceste alimente:

 

Alimente alcaline

Alimente acide

Legume

 

Sparanghel

Anghinare

Varza

Salata verde

Ceapa

Conopida

Ridiche

Mazare

Dovleac

Varza rosie

Praz

Macris

Spanac

Nap

Arpagic

Morcov

Fasole verde

Sfecla

Usturoi

Telina

Verdeturi

Castrevete

Brocoli

Varza creata

Varza de Bruxelles

Fructe

 

Lamaie

Lime

Avocado

Rosie

Grefa

Pepene verde

Rubarba

 

Carne

 

Porc

Miel

Vita

Pui

Curcan

Crustacee

Alte fructe de mare

(in afara de peste uleios, cum ar fi somonul)

Produse lactate

 

Lapte

Oua

Branza

Smantana

Iaurt

Inghetata

 

Bauturi

 

Bauturi verzi

Suc proaspat de legume

Apa pura (apa pura sau ionizata)

Limonada (apa pura + lamaie sau lime)

Ceai din plante (nu cele la plicuri)

Supa vegetala

Lapte de soia neindulcit sau de migdale

 

Altele

 

Otet

Paste

Paine alba

Paine integrala

Biscuiti

Sos de soia

Sos tamari

Condimente (sos de rosii, maioneza, etc.)

Indulcitori artificiali

Miere

 

Bauturi

 

Bauturi acidulate

Cafea

Ceai

Bere

Bauturi alcoolice

Suc de fructe

Coctail cu lactate si fructe

Lapte

Ceai traditional

Seminte, alune si samburi

 

Migdale

Dovleac

Floarea soarelui

Susan

Hrisca

Chimen

Orice samanta incoltita

 

Mancaruri conventionale

 

Dulciuri

Ciocolata

Mancare la microunde

Conserve

Supe la plic

Instanturi

Fast-food

Grasimi & uleiuri

 

Grasimi saturate

Uleiuri hidrogenate

Margarina (e mai rea decat untul)

Ulei din grau

Ulei vegetal

Ulei din floarea soarelui

Grasimi & uleiuri

 

In

Canepa

Avocado

Masline

Trandafiri

Cocos

Uleiuri amestecate

Altele

 

Germeni (soia, lucerna, fasole, grau, naut, brocoli, etc.)

Amino lichide

Hummus (pasta de naut)

Tahini (pasta de susan)

 

 

Fructe

 

Toate fructele in afara de cele mentionate in coloana cu fructe alcaline.

 

Seminte si alune

 

Arahide

Fistic

Alune acaju

Orientare generala:

 

Incercati sa consumati cat mai multe alimente crude, salate si legume proaspete, si zilnic cel putin 2-3 litri de apa pura.

Orientare generala:

 

Eliminati din alimentatie carnea grasa, lactatele, branza, dulciurile, alcoolul si tigarile.

Substantele nutritive esentiale sunt indepartate si in momentul cand mancarea se arde.

 

Atunci cand nu puteti reduce foarte mult consumul alimentelor acide, compensati  acest lucru cu consumul apei alcaline zilnic. 

Aceasta asigura echilibrul functional optim.


Sursa: filtre apa / filtru apa